Home

Conditietrainers nemen voor even het werk over van Hans Moonen

Woensdag 26 april 2017 - Hans Janssen

Er moet meer blauw komen. Op straat. Hoe vaak hoor je dat niet? Maar op 18 april was het  blauwer dan ooit op het veld van de afdeling Eindhoven van de COVS. Het was de kleur die hoort bij de outfit van de trainers van COVS Nederland in Zuid. Ze waren die dinsdagavond naar Eindhoven gekomen voor het praktische deel van de applicatie Conditietrainer Scheidsrechters Amateurvoetbal.

Voor één keer hoefde Hans Moonen – de vaste trainer van COVS Eindhoven – niet zelf een training te geven. De cursisten hadden namelijk, na een eerste (theorie-)avond, huiswerk meegekregen om met geschikte oefeningen voor de dag te komen. Was het dan een dinsdagavondje niksen voor Moonen? Nee hoor: hij maakte die avond als cursusleider driftig aantekeningen om deze op- en aanmerkingen na afloop door te nemen met de cursisten.

Uitgangspunt van de cursus is dat ‘de scheidsrechter amateurvoetbal zo veel mogelijk getraind moet worden vanuit de scheidsrechter voetballooplijnen, die hij/zij op een voetbalveld loopt, om een voetbalwedstrijd goed te kunnen volgen en daarbij de juiste beslissing te kunnen nemen.’ 

Een hele mond vol, maar in feite verzorgden de tio’s (trainers in opleiding) varianten op een bekend thema. Veel oefeningen kwamen namelijk overeen met onderdelen van de sessies die Moonen sinds jaren wekelijks in de schaduw van het COVS-clubgebouw De Stip verzorgt. De gewillige deelnemers aan de training hadden dan ook niet veel aansporing nodig om zich aan de nieuwe gezichten te onderwerpen. Of er nu vijftig, zeventig of honderd procent inzet werd verlangd. Van de warming-up tot en met de cooling down en uiteraard wat er allemaal tussendoor ‘moest’ worden afgewerkt.

De avond trok ook enkele toeschouwers, onder wie Christ van den Donk. Het erelid van de COVS Eindhoven zag dat het goed was.

Foto's (13x).

- Activiteiten -

Thursday 01 oktober 2020