Home

De Langstraat heeft de beste scheidsrechters

Zaterdag 13 mei 2017 - Hans Janssen

FinaleZuidI2016 17Goed, beter, maar er kan er maar één de beste zijn. En dat was op de finaleavond van de spelregelwedstrijd voor scheidsrechtersteams in het KNVB-district Zuid I de equipe van De Langstraat 1. Ze behaalde vrijdag 12 mei in Eindhoven de meeste punten: 252 om precies te zijn. De hoogste score van het Langstraat-trio kwam niet op naam van Sjaak van Esch, die in februari nog wel het clubkampioenschap prolongeerde. Van Esch behaalde tachtig punten, vijf minder dan Roel van der Werff en zeven minder dan Jan Ulijn. 

Opvallende nummer twee werd …Rotterdam. Een vreemde eend in de bijt inderdaad en vandaar dat de vertegenwoordiging uit de Maasstad buiten mededinging meedeed. West II heeft namelijk geen eigen wedstrijd kunnen houden. Het Rotterdamse drietal behaalde 246 punten.

 

Dat was iets meer dan de teams van Breda 1 en Den Bosch, die beide 243 punten totaliseerden. Aanvankelijk leek de Baronie-afvaardiging genoegen te moeten nemen met de vierde plaats, maar er was een hertelling van de punten nodig. Hierna bleek Breda 1 evenveel punten te hebben vergaard als het team uit de Brabantse hoofdstad. Ere wie ere en punten toekomen.

Normaal gesproken zou De Langstraat nu dus namens Zuid I deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. Maar die wedstrijd, op 10 juni in Heerenveen, valt echter samen met een clubactiviteit, die niet kan worden verzet. Den Bosch heeft er in principe geen moeite mee om de honneurs waar te nemen, maar het is de vraag wie uiteindelijk de Brabantse eer gaat hooghouden in de Friese stad, omdat Breda evenveel punten achter zijn naam kreeg.

De thuisclub – het drietal dat de naam van de organiserende COVS-vereniging Eindhoven hoog moest zien te houden – werd helaas zevende. En dus laatste. Bas van Rijen, Brian Schepers, André Werrelmann sprokkelden 173 punten bijeen.

In het individuele klassement eindigde Jan Willems uit Den Bosch als eerste, met 99 punten. Ook hier ging de tweede plaats naar de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging: Colin Prooi (95). Hij werd op de voet gevolgd door Toine Bruijs (Breda, 90).

Spelleider deze avond was Leo van Beurden, bijgestaan door ‘videoref’ Lennart Geertsen en scoreverwerker Hans Janssen. Het ‘natje en droogje’ werd vakkundig verzorgd door Henk van Bekkum.

Het zou zomaar kunnen dat een aantal mensen die er deze vrijdagavond bij waren, zich volgend jaar weer voor een spelregelwedstrijd in De Stip zal melden. In 2018 mag COVS Eindhoven in zijn clubhuis het Nederlands kampioenschap organiseren, omdat het volgend jaar tachtig bestaat.

Eindstand spelregelkampioenschap Zuid 1:

  1. De Langstraat 1 (252 punten)
  2. Breda 1 en Den Bosch (243)
  3. De Langstraat 2 (211)
  4. Tilburg 203
  5. Breda 2 187
  6. Eindhoven  173

- Activiteiten -

Thursday 01 oktober 2020