Home

Geslaagd technisch weekend 12 t/m 14 januari 2018

Logo jubileum 2018

 

 

 Woensdag 18 januari 2018 - Redactiecommissie

Door Jesse Vorstenbosch:

Op 12, 13 en 14 januari werd ons jaarlijkse technisch weekend gehouden. Het is vrijdagavond als we aankomen in Hotel Guldenberg in Helvoirt. De organisatie weet ons meteen te verrassen: er ligt een verrassing klaar namelijk een shirt met de namen van de deelnemende COVS-verenigingen erop, die van Valkenswaard en die van ons. Natuurlijk gaan we het tricot het hele weekend dragen. Nadat iedereen de spullen naar de kamers heeft gebracht, kan het weekend beginnen met beeldfragmenten waarop wedstrijdsituaties te zien zijn. Uiteraard gevolgd door veel spelregeldiscussie.

De volgende morgen vroeg uit de veren, maar we hebben het er graag voor over. Er staat ons een goed ontbijt te wachten. Vervolgens laten we ons bijpraten door de coach van RKDVC onder 19, het team van de lokale voetbalclub in Drunen dat die 's middags een oefenwedstrijd gaat spelen. We krijgen uitleg over zijn tactiek, hoe hij zijn team wil laten spelen die middag, want het is de bedoeling dat we die wedstrijd gaan bekijken. Maar eerst ‘moet’ er worden getraind, op hetzelfde sportpark van RKDVC. Na de lunch krijgen we opdrachten voor de wedstrijd die we in groepjes moeten gaan volgen. Of beter: we gaan onze collega’s Bas, Daniël en Luuk volgen. De wedstrijd biedt niet veel spektakel, is saai. Dat kan niet gezegd worden van de discussie die ontstaat over de manier waarop het arbitrale trio het duel leidde. Er zijn punten van kritiek, maar het was allemaal opbouwend bedoeld. Later die avond, we hadden inmiddels ons avondeten achter de kiezen, volgt een spelquiz.

Ook op de zondagmorgen gaat de wekker weer vroeg af. Na het ontbijt staat weer een pittige training op het programma. Zo blijft het een actief weekend, zeker omdat we 's middags nog een stevige wandeling door de Loonse en Drunense duinen op het programma hadden staan. Na terugkomst in het hotel, sluiten we het weekend gezellig onder elkaar af.

Op naar volgend jaar!

Foto's

Jesse Vorstenbosch
COVS Eindhoven

 

Clubblad
Arbitraal nr.1 - 2020 

 

KNVB OFFICIAL PORTAAL


AVE logo

 

 

hollandsevelden 29x323De Scheidsrechter
Jaargang 87 | NR. 9 | December 2019

- Activiteiten -

Saturday 04 april 2020