Home

Reünie leden en oud-leden op 26 mei j.l.

Logo jubileum 2018

  

 Woensdag 30 mei 2018 - Jubileumcommissie

Henk van Bekkum, barkeeper van dienst, overhandigt een dolblije Merlijn Gerritsen de hoofdprijs (foto: Hans Janssen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ze daar eens staan, Lennart Geertsen en Hans Moonen. Barbeknoeiers zijn ze in de verste verte. Bijna routineus leggen ze het vlees op het rooster en zorgen ze ervoor dat de deelnemers aan de reünie een goed doorbakken lapje, worstje of spies op hun bord krijgen.

Ongeveer zestig leden, oud-leden en aanhang kwamen 26 mei naar De Stip om deel te nemen aan de reünie ter gelegenheid van ons 90-jarig bestaan. Terwijl ze genoten van het vlees, de salades, het brood en aanverwante lekkernijen, of bij het doorbladeren van een aantal albums, werden er veel herinneringen uitgewisseld. Over ‘Lange Jan’, de relatie KNVB-COVS, de vrouwelijke scheidsrechters die onze vereniging heeft gekend en van wie een aantal op hoog niveau heeft gefloten én gevoetbald en de vele toernooien waaraan onze COVS-teams in de loop der jaren met wisselend succes hebben meegedaan. Nou ja wisselend, menigmaal ging de hoofdprijs mee naar Eindhoven. Zelfs zo vaak dat een aantal keer de wisselbeker mocht worden gehouden. Hierover ging ook één van de vragen die (mede-)organisator Ronnie Ramaekers had bedacht om deze avond voor wat afleiding te zorgen.

Het aantal punten dat uiteindelijk werd gescoord, moet hem zijn tegen gevallen. Gelukkig ontstond er geen discussie over de antwoorden en dat is bij een quiz, ook bij ons, wel eens anders geweest. Uiteindelijk eindigde Merlijn Gerritsen als eerste, op de voet gevolgd door één van onze vrouwelijke ex-arbiters, Karin van de Hurk. Tweederde van de reünisten was bij de bekendmaking al naar huis, want die was pas mogelijk nadat de reguliere speeltijd van de Champions-Leaguefinale achter de rug was. Eén van de vragen ging namelijk over de eindstand. Merlijn en Karin gokten op 3-1. Ze konden dus meejuichen met Real Madrid, dat immers met deze cijfers van Liverpool won. Of ze echt blij waren met de derde Europacupwinst op rij voor de Spaanse recordkampioen? Het leek wel of iedereen deze zwoele, maar droge zaterdgavnd voor Liverpool was. Of beter: tegen Real. Ach, wat maakte het uit? De activiteit mocht er zijn. Eén van de leden, terwijl hij ‘barkeeper’ Henk van Bekkum bedankt: “Dit moet meer gebeuren. Super!” Hopelijk is het enthousiasme een voorbode van wat komen gaat. Zoals het Nederlands kampioenschap spelregels (9 juni), de nationale titelstrijd veldvoetbal voor scheidsrechters (16 juni) en de afsluitende trainingsavond (19 juni). Iedereen is van harte welkom bij deze activiteiten.

Ook in het meinummer van Arbitraal wordt met foto's en tekst aandacht besteed aan de reünie.

- Activiteiten -


Wednesday 27 januari 2021