Home

Scheidsrechters gezocht voor bijdrage aan Nieuwsuur

Logo jubileum 2018

  

 Woensdag 14 november 2018 - Bestuur

Beste leden,

Nieuwsuur (tv, radio en internet) is op zoek naar verhalen van scheidsrechters die in de afgelopen jaren iets vervelends hebben meegemaakt op de velden. Er is contact geweest tussen voorzitter Pol Hinke en een onderzoeksjournalist van dit actualiteitenprogramma. De COVS wil daar waar mogelijk aandacht vragen voor het nog steeds lang niet altijd veilige sportklimaat op de Nederlandse amateur-voetbalvelden en werkt daarom graag mee met het verzoek van Nieuwsuur om hen in contact te brengen met scheidsrechters die hun verhaal willen doen. De redactie van Nieuwsuur vraagt het volgende:

Eind november zenden wij een reportage uit over het onderwerp ‘geweld op de velden’. In dat onderwerp zitten cijfers van de KNVB, een jongen die een straftraject doorloopt bij HALT en een scheidsrechter die we tijdens een wedstrijd kunnen volgen (om te laten zien wat voor zaken je over je heen krijgt tijdens een gemiddelde amateurwedstrijd) – eventueel aangevuld met duidende sprekers.

Graag willen we het verhaal van de scheidsrechter in ons verhaal wat breder trekken om het geheel wat sterker te maken. Daarbij hebben we het idee het idee om COVS-scheidsrechters te vragen hun verhalen rond incidenten en bedreigingen met ons te delen. Passages uit deze verhalen kunnen in een voice-over aangehaald worden in de reportage of gedeeld worden in ons begeleidende internetverhaal en radio-productie.
Concreet willen we de onderstaande vragen voorleggen aan de scheidsrechters die incidenten of bedreigingen hebben meegemaakt afgelopen vijf jaar. Ervaringen kunnen gedeeld worden via een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en men mag van ons verwachten dat we hier discreet en zorgvuldig mee omgaan. Zonder toestemming zullen we bijvoorbeeld geen namen noemen.

  • Kunt u omschrijven wat u heeft meegemaakt?
  • Hoe is hier vervolg aan gegeven?
  • Heeft u het idee dat het aantal incidenten of bedreigingen sinds 2012 is afgenomen/toegenomen of juist hetzelfde is gebleven? 

Weet dat Nieuwsuur (elke avond om 22u, NPO2) een multimediaal actualiteitenprogramma is. Onze verhalen worden uitgezonden op televisie, maar we maken doorgaans ook gebruik van radio (radio 1) en internet (www.nos.nl). We kunnen de getuigenissen van de scheidsrechters op de diverse kanalen aan bod laten komen.

Bij deze vraagt het VCN om de vraag van Nieuwsuur uit te zetten onder uw leden en wellicht ook actief scheidsrechters te benaderen of zij interesse hebben om een bijdrage te leveren aan deze rubriek.

Met vriendelijke groet,

Pol Hinke
Voorzitter COVS Nederland

 

- Activiteiten -

Monday 22 juli 2019