Home

Technisch weekend zat weer vol met serieuze dingen en lol

Zaterdag 26 januari 2019 - Redactiecie

fototw2019 22Het weer zat niet echt tegen, de sfeer was als altijd goed en de omstandigheden in De Guldenberg  ín Helvoirt mochten er eveneens zijn. Kortom, het technisch weekend dat eerder deze maand werd gehouden is geslaagd verlopen.

Voor verveling was geen tijd. Na de gebruikelijke aftrap op de vrijdagavond stond er direct een pubquiz op het programma. Nou, die mocht er zijn. Luuk en Joris van onze zustervereniging in Valkenswaard hadden kosten, tijd noch moeite gespaard om er iets spannends en hoogstaands van te maken. Echt, helemaal niks op aan te merken! Elke ronde bevatte wel iets verrassends. De avond kreeg een kleine, grote winnaar. Dat was Lennart, die zowel individueel als met het uitstekende team waartoe hij behoorde, de eerste prijs won.

 

De rest van de avond werd doorgebracht in de gezellig ingerichte bar van het Guldenberg Hotel annex Brasserie Het Verlangen (www.guldenberg.nl). Gratis voor niets werd de groep nog getrakteerd op muzikale optredens in het kader van Rockpodium (www.rockpodium.com). We zullen het erop houden dat muzikaal een rekbaar begrip is. Rekbaar kan een avond ook zijn, want voor een aantal leden was het niet laat genoeg toen de barmeisjes er een punt achter zetten.

Desondanks waren ook zij – onze clubgenoten wel te verstaan - ’s morgens fris en fruitig aan de ontbijttafel te vinden. Vervolgens werden we met een al dan niet te volle maag onderworpen aan de eerste van drie uiterst prettige sessies van gelegenheidstrainer Johan Suurd. En Hans Moonen, onze vaste trainer? Die had familiaire verplichtingen waar hij echt niet onderuit kon. André had ook een goede reden om thuis te blijven, hij was op zondag jarig, maar gelukkig voor de groep was hij het hele weekend van de party, eh partij. Inclusief een rondje, zoals ook Hans (Janssen) gul was, al viel zijn verjaardag net buiten het weekend.

Guldenberg-directeur Jan Witmer stak eveneens in een gulle bui. Hij gaf eveneens een rondje (lekkere bubbels) weg en zijn (ingefluisterde) personeel zorgde er zelfs voor dat André een toetje met vuurwerk kreeg. Dat was bij het afsluitende diner. Daarvóór was nog tweemaal getraind, op een kunstgrasveld van het andermaal gastvrij RKDVC in Drunen, en werd gekeken naar en gediscussieerd over alle spelfragmenten. Dat was onder meer op zaterdag het geval.

Jermaine Lapar was toen te gast. Hij is al jaren assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal, docent arbitrage bij de KNVB en coach van onze collega Tim, die er dit weekend toevalligerwijs (nou ja) ook bij was. Lapars aandeel maakte veel los. Eén ding is zeker: vlaggen is echt niet zo simpel als de buitenwacht zou denken. Een beetje meer respect is op zijn plaats.

Foto's (40x)

Hans Janssen

- Activiteiten -


Monday 21 juni 2021