Home

Aalsterweg op de schop, voorbereidingen verhuizing RPC

Woensdag 7 augustus 2019 - Redactiecie

Het verkeer op de Aalsterweg moet de komende weken rekening houden met enige vertraging en omleidingen, vanwege een herinrichting van de kruising bij Hotel Eindhoven.

Maandag 12 augustus wordt gestart met de ombouw van de Aalsterweg. Een aanpassing van de kruising met de Stappendijk is nodig met het oog op de bouw volgend jaar van de Park and Ride-garage in Genneper Parken. Voor de verkeerslichten op de kruising wordt een extra rijstrook richting Aalst aangelegd om filevorming te voorkomen.
Tijdens de werkzaamheden kunnen auto's en motoren van de Aalsterweg gebruik blijven maken. Weggebruikers in de richting van het centrum zullen niets merken van de herinrichting, aldus de gemeente. In zuidelijke richting is tussen 09.00 en 15.00 uur slechts één rijstrook beschikbaar. Een complete afsluiting van de weg is alleen noodzakelijk in het weekend van 7 en 8 september. Het verkeer wordt dan omgeleid over de Leenderweg.
Het fietspad van de Aalsterweg aan de kant van de Genneper Parken wordt een stukje opgeschoven. Tijdens de herinrichting worden de fietsers over één rijstrook van de busbaan geleid. De overblijvende rijstrook wordt door de bussen als wisselstrook gebruikt.
Behalve op de Aalsterweg wordt ook gewerkt aan het verkeerspleintje tussen Hotel Eindhoven en de toekomstige P+R. Hotel Eindhoven blijft bereikbaar. De werkzaamheden op het pleintje en het fietspad aan de Stappendijk duren tot medio oktober.
Vervolgens starten in december de voorbereidingen voor de verhuizing van voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef. RPC verhuist in de winterstop, waarna de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage kunnen beginnen.

Clubblad
Arbitraal nr.1 - 2020 

 

KNVB OFFICIAL PORTAAL


AVE logo

 

 

hollandsevelden 29x323De Scheidsrechter
Jaargang 87 | NR. 9 | December 2019

- Activiteiten -

Sunday 29 maart 2020