Home

Kas van Eindhoven weer gespekt

Donderdag 24 oktober 2019 - Bestuur

Rab IMG 1824 2019

Hoeveel zou er dit jaar aan de strijkstok blijven hangen voor onze kas? Met deze vraag liepen Henk van Bekkum, Christ van de Donk en Hans Janssen namens onze club woensdag 23 oktober het Muziekgebouw Frits Philips binnen. Deze avond zou de Rabobank bekend maken hoe het geld van de RaboClubsupport zou worden verdeeld. Welke verenigingen, clubs of stichtingen – Eindhoven kent een enorm scala - in de ‘prijzen’ zouden vallen.

Natuurlijk wil ook een bank geld verdienen, maar, zo vertelde één van de directeuren die als gelegenheidsspreekstalmeester optrad, de bank wil ook eraan bijdragen dat iedereen in Eindhoven fijn kan (blijven) leven en wonen. Er was in totaal, voor Eindhoven en verre omgeving, vier ton beschikbaar.

Alle aanwezigen, namens de ruim honderd deelnemende organisaties, kregen bij binnenkomst een envelop. Uiteindelijk mochten die, onder gestampvoet door de mensen op de tribune en begeleid door vuurwerk, worden geopend. Onze penningmeester, Henk dus, had een idee en hij werd zowaar verrast door het bedrag dat op de cheque was genoteerd: 265,68 euro. Toch wel meer dan verwacht.

De meeste stemmen, en tien keer meer centen dan wat wij in ontvangst mogen nemen, vergaarde de organisatie van de Lichtjesroute. Ze deed voor het eerst mee. Het bedrag, dat net als bij de andere ‘winnaars’ uiterlijk 1 december zal worden overgemaakt, is een geweldige opsteker voor de 45 hondstrouwe vrijwilligers. Het is niet voor niets dat de presentator van dienst zijn deel van de avond besloot met de opmerking aan het adres van alle aanwezigen: “Applaus voor jezelf.” Na afloop kon nog geborreld worden, uiteraard, en werden de nodige ervaringen uitgewisseld. Hoe vaak zal die avond het woord ‘samen’ zijn genoemd?

Foto's volgen!

Hans Janssen
Redactiecie

- Activiteiten -

Tuesday 07 juli 2020