Home

Verslag technisch weekend 2020

Zaterdag 18 januari 2020 - Redactiecie

Ze zijn alweer een weekje thuis. Onze jongens die hebben deelgenomen aan het jaarlijkse technisch weekend in Helvoirt. Sterker nog, een handvol van hen meldde zich afgelopen dinsdag alweer op het appèl voor de wekelijkse training. Onder leiding van die andere Hans (Moonen), die er tijdens het ‘trainingskamp’ uiteraard ook bij was. Gelukkig maar, want het is niet alleen lang leve de lol in en om Hotel Guldenberg&Brasserie. Er moet ook ‘gewerkt’ worden.

Dit jaar was de eerste training al op de vrijdagavond gepland. Toch leek die even niet door te gaan, want toen de groep bij het sportpark van RKDVC aankwam, was alles er nog pikkedonker. Gelukkig hoefde ze niet lang te wachten totdat iemand van de Drunense voetbalclub licht in de duisternis bracht. Er volgde een pittige training. Uiteraard in de regen en een fikse wind - het was dus weer eens nat.

Normaal gesproken zou pas op zaterdag een eerste training hebben plaatsgevonden, maar hiervoor was ditmaal geen ruimte. De accommodatie stond die dag namelijk in het teken van het Arbitragecongres van Zuid I. Bestuurderen van het landelijke COVS, onder wie ook ‘onze’ Johan, waren vanaf vrijdagmiddag ter plekke al druk doende om niets aan het toeval over te laten. Voorzitter Ron Sotthewes had het er zo goed naar de zin dat hij pas zondagmorgen huiswaarts keerde. Het leek hem wel te bevallen tussen de zestien mannen van COVS Eindhoven en Valkenswaard. Zo ging hij graag de discussie aan over de vraag hoe je de COVS aantrekkelijk krijgt of houdt. Dat was ook één van de onderwerpen die tijdens het congres werden aangestipt (zie het verslag van het congres elders op deze site).

Een congres dat overigens mede mogelijk werd gemaakt door onze deelnemers aan het technisch weekend. Ze werden bijvoorbeeld ingezet als zaalcoördinator, bij het wegwijzen naar de garderobe of bij het uitdelen van de stembriefjes (voor de Gouden Scheidsrechtersverkiezing, die uiteindelijk – en terecht -  zou worden gewonnen door …Christ van de Donk) en polsbandjes. De 224 bezoekers moeten hebben gedacht dat ze voor een all inclusivearrangement in Helvoirt waren aangekomen. Viel dat even tegen. Alleen op het eind van het congres was er voor iedereen een gratis consumptie weggelegd. Och, het mocht de pret niet drukken, al had er af en toe wel wat meer vaart in het programma mogen zitten.

Die zat er ’s avonds wel in, toen Alex en Bas hun uitstekend voorbereide pubquiz hielden. Het leidde tot een spannende strijd, waarbij Henk zich enig moment winnaar mocht wanen. (Toen onze penningmeester voor een sanitaire stop afwezig was, had de groep afgesproken dat ze zou doen alsof diens team als eerste was geëindigd.) Uiteindelijk trokken Luuk Hendrix, Jeroen Quinten en André Werrelmann (wat een prijspakker is die man) aan het langste eind. Overigens voelden Henk en ik zich wel zeer vereerd dat één van de ronden speciaal  voor ons was opgezet. Drie keer raden wat het thema was. Ajax dus (al was dat heel erg subtiel door Alex en Bas in de onderwerpen verwerkt). Een beetje beschamend was het wel dat ze niet alle vragen goed wisten te beantwoorden. Ik wist mijn blazoen nog enigszins op te poetsen door geen enkele fout te maken bij de visitekaartjes van oud-profvoetballers. Maar verder kan ik beter mijn mond houden want het lukte me niet om met mijn teamleden hoger dan de derde plaats (van de vijf) te eindigen. Voornaamste echter deze avond was dat (vrijwel) iedereen het naar de zin leek te hebben gehad. Alex en Bas verdienen een dikke compliment voor hun quiz.

Hans op zijn beurt had ook voor de zondagochtend een gevarieerde training uitgestippeld. Zijn ‘volgelingen’ lieten zich slechts bij tijd en wijle afleiden door randzaken als de vrouwelijke leden van RKDVC, die die ochtend ook een training hadden. Waar zij al relatief snel de kleedkamer opzochten, bleven de COVS’ers ondanks de niet beste weeromstandigheden doorgaan. Een stuk of vijf deelnemers waren zelfs helemaal niet van het veld te slaan, zij gingen nog ‘even’ een balletje trappen. Goed idee van Gerrie, die overigens tijdens het congres een interessante workshop over omgaan met hem eh weerstand had gehouden.

Over Hans gesproken: hij reageerde verrast toen Joris hem een pakketje met streekproducten overhandigde uit dank voor de trainingen die hij vorig jaar zomer in Bladel had geleid. Terug naar Helvoirt: de zondagochtendsessie was niet de laatste gezamenlijke activiteit. Er was nog een  gevarieerde wandeling door dit dorp en zijn mooie, landelijke omgeving, het afsluitende diner en de gebruikelijke evaluatie. Of die zinnig was, zien we volgend jaar wel weer, dan staat het technisch weekend opnieuw op de rol. Met hopelijk nog meer deelnemers. Je zult er geen spijt van krijgen, vraag maar na. Zo is er tussen de bedrijven door tijd om je terug te trekken, om de sauna in te gaan, te gaan fietsen, met elkaar te gaan kletsen of wat te nuttigen in de Brasserie. En anders wel op één van de kamers. Dus: tot volgend jaar!

Foto's 10x

Tekst en foto’s: Hans Janssen

- Activiteiten -

Friday 01 december 2023