Home

De scheidsrechters zijn weer begonnen

Vrijdag 17 september 2021 - Redactie

Je kent ze wel, die spandoeken die het eind van de vakantie en het begin van het (basis)schooljaar inluiden. Met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ik moest daaraan denken toen we op 14 september bijna als vanouds bij elkaar kwamen in De Stip. Voor de start van het nieuwe seizoen, onderhand bij traditie afgetrapt door Nick Ooms. Als geen ander, binnen ons scheidsrechtersgezelschap, weet hij kort en bondig uit te leggen welke spelregels nu weer zijn veranderd. Om taalpuristen hun zin te geven, maar vooral omdat sommige instructies of afspraken niet (meer) van deze tijd zijn.

Nicks presentatie, die hij al bij diverse clubs heeft mogen geven, was duidelijk. Zijn verhaal, geprojecteerd op het fraaie 'Simac-scherm', stond als een huis. Slechts één keer werd hem een vraag gesteld waarmee hij in verlegenheid werd gebracht. 

Dertien collega’s hadden de moeite genomen om naar ons clubhuis te komen, waar ze met grote aandacht naar Nicks uitleg luisterden. Natuurlijk kwamen er zaken voorbij die vooral hypothetisch van aard waren, maar leerzaam was het zeker wat Nick vertelde en liet zien. Heel goed om dit altijd aan het begin van een seizoen te plannen.

De uitleg was die dinsdagavond van zeven tot acht uur. Werd er dan niet getraind? Jawel hoor, van acht tot negen. Een dinsdagavond zonder training bij de COVS, dat kan toch niet.

Hans Janssen

- Activiteiten -

Thursday 30 november 2023