Home

Nieuwjaarsreceptie van onze nieuwe club

Dinsdag 10 januari 2023 - Redactie

Het zag er netjes uit op de PowerPointpresentatie van ons voorzittersduo Daniël Jansen en Jeroen Quinten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de kersverse scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost lieten ze de gordijnen weghalen om de aanwezige leden kennis te maken met het nieuwe logo van de fusieclub. Ook verzorgden ze, prima op elkaar afgestemd, een presentatie van de aangepaste kledinglijn, te zijner tijd te verkrijgen via Fair Sports in Oirschot.

 Nieuwjaar2023

En natuurlijk zette het tweetal tijdens De Aftrap uiteen wat tot de ‘samensmelting’ heeft geleid, maar vooral wat de ambities zijn van de jongste loot aan de COVS-boom. Zoals: meer aan de weg timmeren, via de oude en de nieuwe media. Wat dat laatste betreft is het technisch allemaal mogelijk gemaakt door Anton Bogers dat we ‘ons’ digitaal nog beter kunnen gaan profileren. Denk aan: Twitter (@SV-BrabZuidoost), Facebook (Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost), Instagram (svbrabantzuidoost) en uiteraard via onze eigen site (svbrabantzuidoost.nl). De club zal ook onder de aandacht worden gebracht onder amateurvoetbaleindhoven.nl en ‘de krant’.

Verder gaat ze rechtstreeks ouderen én jongeren benaderen. Om ze voor de club te behouden dan wel ze zover te krijgen lid te worden (en te blijven). Voor het eerste streven zal de seniorencommissie nieuw leven worden ingeblazen. Dit is nodig, na het terugtreden van Anton Bogers en Ad Bierens (die overigens nog op gepaste wijze zullen worden bedankt, zo werd aangekondigd).

Vanuit de zaal werd het voorstel gedaan ook serieus na te denken over een jeugdcommissie. We kunnen niet alles tegelijk, was vrij vertaald de reactie van de twee voorzitters, die met Luuk Hendrix en Bas van Rijen het interim-bestuur vormen. Tot de speerpunten behoren ook de spelregels, het zal de spelregelfanaten onder de leden als muziek in de oren klinken.

Het zwart-witte logo dat voor het eerst werd getoond, kon, zo leek het, de goedkeuring wegdragen van de achterban (zie foto). Het zal binnen de kortste keren op diverse uitingen te zien zijn: het tenue en de sporttas, in mededelingen én in het clubblad. Hoe de omslag eruit gaat zien (met foto’s van leden, zo werd al geopperd) en wat de naam van ons gezamenlijke orgaan gaat worden, dat valt nog te bezien. De werktitel is ‘CLUBBLAD De scheidsrechter Brabant-Zuidoost’. Dat kan op zijn minst korter…

Na het een-tweetje tussen de voormalige voorzitters van COVS Eindhoven e.o. en COVS Valkenswaard moest er natuurlijk geproost worden. Met bubbels. De mijlpaal werd verder gevierd met wat koude en warme hapjes. Dat niet iedereen met een voldaan gevoel naar huis terugkeerde, lag niet aan de gemoedelijke bijeenkomst. Dat had vooral te maken met het 0-0 gelijkspel later die zaterdagavond van PSV tegen Sparta, al kon een enkeling daar juist wel mee instemmen.

Tot de 25 leden die aanwezig waren, behoorden ook enkele mannen die eerder op de dag hadden deelgenomen aan het eerste zaalvoetbalkampioenschap van de regio Zuid 1 en Zuid 2. Het was het eerste, officiële evenement dat de fusiepartners samen hebben georganiseerd en waarbij ze met één team van de partij waren. Het toernooi vond plaats bij X Sport in Bladel en verliep volgens de mensen die erbij waren vlek-ke-loos. Een goed begin is het halve werk. O ja, ‘ons’ team eindigde uiteindelijk als zesde.

Volgende afspraken: 13, 14 en 15 januari Technisch Weekend en op 9 februari: jaarvergadering met onder meer verkiezing nieuw bestuur.

Tekst : Hans Janssen
Foto's (5x) : Hans Janssen

 

 

- Activiteiten -


Friday 23 februari 2024