Home

Volle, eerste ledenvergadering van onze nieuwe vereniging

Maandag 13 februari 2023 - Redactie

De eerste algemene ledenvergadering van de Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost, onze nieuwe (fusie)vereniging, zit erop. Ongeveer veertig aanwezigen, onder wie de echtgenotes van twee leden, waren hiervoor donderdag 9 februari naar De Stip in Eindhoven gekomen. Van beide voormalige COVS-afdelingen, die van Eindhoven en Valkenswaard dus, waren collega’s naar het clubhuis afgereisd. Na drie uur kon Jeroen Quinten, namens zijn collegavoorzitter Daniël Jansen, de bijeenkomst afsluiten.

Bestuur 2023

Het was dus een lange, maar verre van saaie vergadering. Er stond dan ook het nodige op het programma. Zo werd natuurlijk teruggeblikt op het proces dat vooraf is gegaan aan de samenstelling. Ook maakt het tijdelijke, vierkoppige, bestuur, niet voor het eerst, duidelijk wat de ambities zijn. Hierbij werd aan de toehoorders toegezegd dat duidelijk(er) zal worden gemaakt hoe het in de praktijk gaat werken met twee mensen als voorzitter.

Op de agenda stond ook de bestuursverkiezing. Nog tijdens de vergadering kon de interim-leiding met drie mannen worden aangevuld zodat uiteindelijk een compleet bestuur van zeven personen achter de tafel plaats kon nemen. Uiteraard werden alle vertrekkende leden bedankt voor hun inzet, met daarbij de aantekening dat dat op een later tijdstip nog op ‘uitgebreide’ wijze zal worden gedaan.

Over het clubblad moesten nog wat noten worden gekraakt. Om een lang verhaal kort te maken: alle leden is inmiddels via de mail gevraagd mee te denken over een nieuwe naam. Grijp die kans!

Interessant was de discussie die ontstond over het betalen van de contributie door leden van verdienste. In ‘Valkenswaard’ was dat heel normaal; voor deze categorie leden in Eindhoven is dat nieuw. Door de fusie wordt nu voor SVBZO één lijn getrokken. Het besluit viel bij een enkeling zwaar, al is het misschien een pleister op de wonde dat de hoogte van de contributie is vastgesteld op 40 euro en dat is veel lager dan ‘Eindhoven’ gewend was over te maken aan de penningmeester.

Nog iets nieuws voor de voormalige Eindhovense achterban: COVS Valkenswaard roept jaarlijks iemand uit tot verenigingslid van het jaar. De SVBZO zet deze lijn voort.

Lid van verdienste, we hadden het er al over: we hebben er in één avond drie bijgekregen. Het gaat om: Paul Janssen, Hans Moonen en Tjeu Steijvers. Quinten mocht hen complimenterend toespreken. Dan waren er ook hondstrouwe leden die om een andere reden letterlijk in de bloemetjes werden gezet, al konden helaas niet alle jubilarissen (wegens overmacht) aanwezig zijn.

We zetten ze op een rij: Ad Bierens (25 jaar), Henk van Bekkum, Frans Booy Lieuwes, Dirk Hazelhof, Peter Houdijk, Willem Nuwenhoud, Janus van Rijzingen (allen 40), Theo Bisschops, Christ van de Donk en Toon Hendriks (50).

Toon maakte van de gelegenheid gebruik om ondanks alle negatieve uitwassen op de velden te blijven fluiten. Hoe oud je ook bent. Bovendien stipte hij het belang van de COVS aan. Tjeu sprak ook zijn dankbaarheid uit en wenste iedereen ‘heel veel succes’.

Overigens was zoals gebruikelijk ook een afgevaardigde van de landelijke COVS aanwezig om te benadrukken hoe onmisbaar de collega’s zijn die een speld en/of oorkonde kregen. Ditmaal was het Arthur Smits die helemaal vanuit Zeeuws-Vlaanderen was overgekomen. Hij riep iedereen op het nieuwe bestuur te steunen: “Alle begin is moeilijk.”

Meer over bijvoorbeeld zijn rol en andere zaken die die donderdagavond de revue hebben gepasseerd, in het clubblad dat normaal gesproken nog deze maand uitkomt. De eerste van de acht die op de rol staan.

Acht inderdaad: de vroegere Eindhovense leden zijn dat al jaren gewend; de ‘Valkenswaardse achterban’, die het met minder edities per jaar moest doen, krijgt dus meer te lezen. Ook dat gaat dus veranderen dit jaar. Eén ding blijft hetzelfde voor alle leden: kopij is en blijft altijd welkom! Stuur die naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst: Hans Janssen
Foto’s (13x): Christ vd Donk

- Activiteiten -

Wednesday 27 september 2023