Home

Droom "onze jongens" valt in duigen

Zondag 9 juli 2023 - Redactie

Zou Lennart Geertsen de held van ons team worden? Het zag er even naar uit, zaterdag tijdens het veldkampioenschap voetbal voor COVS-scheidsrechters in de KNVB-districten Zuid 1 en 2 in Bladel. Met een schuiver en een ... kopbal leek de toch niet groot uitgevallen Bestenaar uit te gaan groeien tot ‘matchwinner’ in de afsluitende wedstrijd tegen Helmond/Venlo. En dan te bedenken dat we op kleine doeltjes speelden en de keeper van de tegenpartij enkele koppen groter was.

Dankzij Lennarts doelpuntenproductie stond het met nog enige minuten te spelen 2-1 voor de ‘thuisclub’, waarmee een vierde en laatste plaats in de eindstand zou worden afgewend. Twee ongelukkige momenten van de gelegenheidsdoelman bij Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost, we zullen zijn naam uit respect niet noemen, deden de wedstrijd kantelen. Onder meer liet hij zich verrassen door een doelpunt vanaf de aftrap, maar dat terzijde. We zullen het nooit weten of de derby anders zou zijn verlopen wanneer Lennart gewoon was blijven keepen, zo was hij het toernooi immers ook begonnen.

Nog een drama: in de tweede wedstrijd tegen De Mijnstreek – er werd een complete competitie afgewerkt – was Teun Martens dé pechvogel. Dolblij was ie toen hij scoorde tegen de Zuid-Limburgers, maar nog geen halve minuut later was hij dé schlemiel door een ongelukkig eigen doelpunt. Dit tot extra grote vreugde van één van de ‘koempels’. Die had ons team in de heenwedstrijd juist aan een overwinning geholpen door een hilarisch eigen doelpunt. Ze vielen elkaar spontaan in de armen, een koddig moment dat helaas niet vastgelegd werd door onze huisfotograaf van dienst. Gelukkig wel vele andere foto’s, zie Facebook

Och, wat geeft het allemaal: het ging om het plezier. En dat beleefden alle deelnemers - en de twee enige echte scheidsrechters - aan het toernooi. De wedstrijdenreeks vond plaats in De Smagtenbocht, het sportpark van het gastvrije Bladella en voorheen de thuisbasis van ‘fusiepartner’ Valkenswaard.

Er viel nauwelijks een onvertogen woord. Ondanks de tropische temperatuur ging het er op het veld geen moment verhit aan toe. Alles verliep zelfs zo sportief dat het moeilijk was om een winnaar van de fairplayprijs aan te wijzen. Dat werd De Mijnstreek Heerlen e.o., dat dus niet met lege handen de verre terugreis hoefde aan te vangen.

O ja, de andere wisselbeker, waar het allemaal om te doen was, ging naar … Tilburg. Al vóór de laatste ronde van het toernooi was de ploeg zo goed als zeker van de eindzege. Ze had dik moeten verliezen van De Mijnstreek en Helmond/Venlo had op zijn beurt ‘ons’ met groot verschil moeten kloppen. Beide hypotheses konden de prullenbak in. Het is nog niet duidelijk waar Tilburg volgend seizoen de hoofdprijs gaat verdedigen.

Overigens werden beide mooie prijzen uitgedeeld door onze voorzitters Daniël Jansen en Jeroen Quinten. De trofeeën zijn beschikbaar gesteld door Van Laarhoven in Veldhoven, dat bekend staat om zijn sportprijzen en drukwerk (waaronder ons clubblad).

Tot slot: het was mooi om te constateren dat diverse leden van onze vereniging en partners van deelnemers naar Bladel waren gekomen om de toernooisfeer te proeven. En over proeven gesproken: de organisatie had voor alle deelnemers een smakelijke (en gratis) lunch geregeld. Kortom, een herhaling waard.

Eindstand:

1. Tilburg                                                              6-12
2. Helmond/Venlo                                                  6-11
3. De Mijnstreek Heerlen e.o.                                  6-5
4. Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost         6-4

Tekst: Hans Janssen

- Activiteiten -


Friday 23 februari 2024