Home

De achtste en laatste "De Scheidsrechter" van 2023 is uit

Woensdag 20 december 2023 - Redactie

Het achtste nummer van De Scheidsrechter, het clubblad van en voor Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost, is uit. U vindt deze editie nr. 8 - 2023 in de kolom hiernaast (rechts). Mocht u De Scheidsrechter willen lezen op een mobiel apparaat dan staat de link onderaan. 

Veel leesplezier!

Bowlingavond, wie had het beste balgevoel?

Vrijdag 1 december 2023 - Redactie

Op vrijdag 24 november stond weer een activiteit voor onze leden op de agenda: de bowlingavond. Het werd een samenzijn waarin je met balgevoel en een portie geluk ver kunt komen. Maar het ging vooral om het spel, niet zozeer om de knikkers/kegels. Toch is er altijd iemand die aan het eind van de avond tot winnaar moet worden uitgeroepen. Dat werd ditmaal ... André Werrelmann. Meer hierover in het achtste en laatste nummer van ons clubblad, De Scheidsrechter. Dit zal in de kerstperiode verschijnen.


Tekst: Hans Janssen
Foto's (5x): André Werrelmann en Hans Janssen

Bijtellen extra tijd in verband met vieren doelpunt

Donderdag 9 november 2023 - Spelregelcie

Dit seizoen geldt landelijk dat per gemaakt doelpunt 30 seconden extra tijd wordt bijgeteld (zoals aangegeven tijdens de kick-off in augustus 2023). 


De KNVB heeft vorig seizoen dit ook zo uitgelegd aan Nieuwsuur na de wedstrijd Feyenoord - PSV. Scheidsrechter Danny Makkelie voegde negen minuten extra speeltijd toe. Het vieren van doelpunten vergt vaak extra tijd en om te voorkomen dat elke seconde op de stopwatch moet worden bijgehouden, is dit voor het gemak gelijkgesteld aan de 30 seconden (idem voor een wissel, zie foto). Dit is wel een richtlijn en er kan worden afgeweken als de situatie of de wedstrijd daarom vraagt. Het aanvoelen van de wedstrijd en tactisch handelen heeft de voorkeur.

Bron: KNVB - Techische staf Arbitrage AV

Bezoek aan Philips Museum is zeer de moeite waard

Maandag 6 november 2023 - Redactiecie

De kop is eraf voor de nieuwe activiteitencommissie van SV Brabant-Zuidoost. Op vrijdag 3 november stond het eerste uitstapje van voorheen de seniorencommissie op de agenda. Zes leden deden eraan mee, twee van hen werden vergezeld door hun vrouwen. Het programma vermeldde een bezoek aan het Philips Museum.


Uitnodiging Technisch Weekend 2024

Woensdag 25 oktober 2023 - ActiviteitenCie

Graag nodigen wij alle leden uit om deel te nemen aan het Technisch Weekend 2024. De komende editie vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari 2024 wederom in Hotel de Guldenberg in Helvoirt.
We denken dat we wederom een leuk en afwisselend programma hebben kunnen samenstellen!

De eigen bijdrage voor dit weekend bedraagt € 95,00 per persoon. Dit is inclusief 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x diner en uiteraard alle faciliteiten waar gebruik van kan worden gemaakt.

Het verzoek om het aanmeldformulier in te vullen en vóór 1 december 2023 te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of af te geven bij een van de bestuursleden op bijvoorbeeld een trainingsavond. Ook in De Stip komt een stapel met formulieren te liggen.

Programma Technisch Weekend 2024
Aanmeldformulier Technisch Weekend 2024

Met sportieve groet,
Het bestuur van  S.V. Brabant-Zuidoost

Jaarlijkse bowlingavond op 24 november

Vrijdag 20 oktober 2023 - ActiviteitenCie

Graag nodigen wij jullie uit om aan de jaarlijkse bowlingavond deel te nemen.

Waar: Megabowling Eindhoven aan de Vijfkamplaan
Wanneer: Vrijdagavond 24 november
Wie: Elk lid plus maximaal 1 introducé
Hoe laat: 20.00 uur tot 22.00 uur
Eigen bijdrage: euro 5,00 per persoon

Graag aanmelden voor 18 november bij onze secretaris Bas van Rijen via mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groeten,

De activiteitencommissie
Lennart geertsen en André Werrelmann

Wisselende ervaringen Week van de Scheidsrechter

Vrijdag 13 oktober 2023 - Redactiecie 

De Week van de Scheidsrechter, die de afgelopen week in heel veel sportdisciplines is gehouden, zit er weer op. Ook het amateurvoetbal heeft er mee te maken gehad. De KNVB gaf zelf het goede voorbeeld door er in een mail en een brief (inclusief notitieboekje) aandacht aan te besteden. Helaas was lang niet elke club zo genereus.

SrvdWK2023

De redactie van De Scheidsrechter had via de mail en deze site een oproep geplaatst om ervaringen te delen. De helft van de collega's die hierover van zich lieten horen, had louter positieve en vooral smakelijke ervaringen. Vooral Reusel Sport pakte uit: clubscheidsrechters aan de brunch. Andere clubs verrasten de eigen scheidsrechters en die door de KNVB waren aangesteld met chocola in diverse vormen. 

De andere helft van de collega's die reageerden, werden of aan hun lot overgelaten of ze moesten zich tevreden stellen met een gebruikelijke ontvangst, waarop op zich niks mis was.

Meer over de Week van de Scheidsrechter binnenkort in nummer 6 van ons clubblad, De Scheidsrechter.

Foto's (4x)

Hans Janssen
redacteur

Week van de scheidsrechter

Maandag 2 oktober 2023 - Redactie

Dit weekend is de Week van de Scheidsrechter begonnen. Wie weet word je wel verrast door de club waar je een wedstrijd mag gaan fluiten. Laat het eens aan de redactie van De Scheidsrechter weten. Hoe heeft de club waar je te gast was, ingespeeld op de Week van de Scheidsrechter? Heb je iets gekregen, maak er dan een foto van en stuur ook dat naar de redactie. Dan maakt de redactie er een verzamelartikel van. Stuur jouw reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scheidsbedankt 16 9

Bij voorbaat dank, want De Scheidsrechter is er voor en door de scheidsrechter!

Groeten van de (hoofd)redactie.

Subcategorieën

- Activiteiten -


Friday 23 februari 2024